Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZUBIN MEHTA PONOVO DIRIGUJE BEOGRADSKOM FILHARMONIJOM

Jedan od najvećih umetnika današnjice u svetu klasične muzike, proslavljeni dirigent Zubin Mehta, nastupiće na dva gala koncerta sa Beogradskom filharmonijom 21. februara u Kolarčevoj zadužbini, najavila je Filharmonija.

Sa našim orkestrom Mehta će izvesti Prvu i Četvrtu simfoniju Johanesa Bramsa.

Slavni dirigent gotovo deset godina održava posebne veze sa Beogradskom filharmonijom.

Prilikom poslednjeg boravka u Beogradu 2005. godine, u okviru Fondacije Filharmonije osnovao je fond za nabavku instrumenata koji nosi njegovo ime.

Kako je saopštila BF, slavni dirigent odrekao se honorara za koncerte 21. februara u korist Fondacije Beogradske filharmonije, čiji je počasni predsednik već pet godina.

Svoju privrženost Filharmoniji Mehta je ponovo pokazao prošle godine, kada je na medjunarodnom planu bio jedan od prvih koji je podržao tu kulturnu ustanovu i njenu borbu da odbrani svoje visoke profesinalne standarde u vremenu ekonomske krize.

Boravak u Beogradu Mehta će iskoristiti i za promociju svoje autobiografije pod naslovom „Partitura mog života“, čiji srpski prevod objavljen u izdanju Beogradske filharmonije.

Prvi put Mehta je u Beogradu bio pre tačno pedeset godina, na samom početku jedne od najblistavijih umetničkih karijera.

Izvor: S-media/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *