Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KOMAD „FRIDA KALO“ PONOVO U „MADLENIJANUMU“

BEOGRAD – Posle pauze duže od 6 meseci, komad Sanje Domazet „Frida Kalo“, koji je režirala Ivana Vujić, od naredne nedelje naći će se ponovo na repertoaru zemunske Opere teatra „Madlenijanum“.

Predstava koje je premijerno izvedena 28. marta 2006. godine na sceni Bel etaž ovog teatra i do sada igrana 43 puta na redovnom repertoaru naći će se već 4. februara.

Najgledanija predstava teatra „Madlenijanum“ skinuta je sa repertoara pošto je glumica Vanja Milačić otišla na porodiljsko odsustvo, a mesec dana pre toga, iz istih razloga, predstavu je napustila i glumica Vanja Ejdus, a uloge koje je ona nosila (Lola, Kristina, Antonen Arto) preuzela je mlada glumica Ivana Jovanović, koju publika trenutno ima priliku da vidi u seriji „Greh njene mejke“.

U obnovljenoj drami ulogu mlade Fride ponovo igra Vanja Milačić, a pored nje u predstavi igraju i Dobrila Stojnić (stara Frida), Slobodan Beštić (Dijego Rivera), Zoran Ćosić (Lav Trocki), Igor Ilić (Giljermo Kalo), Bojan Dimitrijević (Bog). Kao „slikar“ u predstavi se pojavljuje Kosta Bunuševac, kaže se u saopštenju ovog teatra.

Izvor: Glas Javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *