Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

REKORDAN BROJ NOVIH ČLANOVA BIBLIOTEKE BEOGRADA

REKORD U POSLEDNJIH 10 GODINA

Najveća pozajmna biblioteka u Srbiji, Biblioteka grada Beograda, prošle godine ostvarila najbolje rezultate u poslednjih deset godina.

Biblioteka je dobila 123.274 nova člana, što je 35 odsto bolji rezultat od prošlogodišnjeg i apsolutni rekord u poslednjih deset godina.

Prema godišnjem izveštaju, imala je 826.000 korisnika, koji su pozajmili 1,946.964 knjige.

Tokom 2009. godine u 77 biblioteka koje pripadaju mreži Biblioteke Beograda, organiozoavano je 3.000 programa – književnih promocija, tribina, koncerata, izložbi, radionica za koje je ulaz bio besplatan.

Svaka beogradska opština ima svoju centralnu biblioteku i više ogranaka i sa jednom članskom kartom, koja važi 365 dana od dana upisa, mogu se koristiti sve biblioteke u mreži.

Individualna članarina za odrasle korisnike iznosi 950, a za decu 450 dinara, dok porodično učlanjenje, koje je poslednjih nekoliko godina i najpopularnije, iznosi 900 dinara za dve članske karte.

Upravni odbor Biblioteke grada Beograda doneo je odluku da u 2010. pravo na besplatno učlanjenje imaju deca predškolskog uzrasta, učenici prvog razreda osnovne škole, dobrovoljni davaoci krvi i osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama.

Izvor: Tanjug / S-media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *