Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JELENA PRELETELA „PTIČJE GNEZDO“

Nebeska kraljica Ruskinja Jelena Isinbajeva postavila je novi svetski rekord u skoku s motkom, preletevši letvicu postavljenu na visinu od 5,05 metara!

Osim što je stigla do zlata na OI i oborila svoj svetski rekord za jedan centimetar, oborila je i svoj olimpijski rekord (4,91), postavljen pre četiri godine u Atini.

Isinbajeva je takmičenje počela tek od visine 4,70 metara (većina ostalih rivalki od 4,30) – iz prve je preskočila ovu „siću“, zatim pustila ostale rivalke da popadaju na 4,75 i 4,80, a zlato obezbedila sa preskočenih 4,85 metara iz prve. Ruskinja je potom ostala sama na stadionu i skakala protiv sebe – 4,95 je pregrmela iz trećeg pokušaja, dok nije digla letvicu na istorijskih 5,05 metara. Prvi put – ništa, drugi put – ništa, ali treći put „Ptičje gnezdo“ je proključalo – Isinbajeva je poletela kao ptica i letela kao nijedna žena do tada, po 24. put oborivši svetski rekord.
Drugo mesto zauzela je Dženifer Stučinski (SAD) sa preskočenih 4,80, dok je bronzu osvojila Svetlana Feofanova (Rusija) sa preskočenih 4,75 metara.

Izvor: Alo sport V. Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *