Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DAGLAS OPET GLUMI GORDONA GEKA

Holivudski glumac Majkl Daglas repriziraće nakon 20 godina ulogu bankara Gordona Geka, čuvenog lika iz filma ,,Vol Strit“.

U vreme kada se američka i svetska ekonomija s mukom oporavljaju od najgore recesije u poslednjih nekoliko decenija, Daglas (65) će još jednom glumiti čoveka koji je simbol korumpiranog finansijera čiji je moto ,,pohlepa je dobra“.

Predstavnici studija 20th Century Fox izjavili su da će se drugi deo filma ,,Vol Strit: Novac nikad ne spava“ (Wall Street: Money Never Sleeps), u režiji Olivera Stouna, u bioskopima naći ovog proleća.

Nastavak priče o prljavim igrama u finansijskom centru sveta počinje Gekovim izlaskom iz zatvora nakon dugogodišnje kazne. Pokušavajući da popravi loše odnose sa kćerkom, sklapa savez sa njenim verenikom Džejkobom (Šia LeBef) koji ubrzo, i na svoju štetu, shvata da ima posla s majstorom manipulacije.

,,Gordon Geko je staromodni zlikovac koga gledaoci poštuju kao što poštuju veliku belu ajkulu“, izjavio je svojevremeno Daglas za jedno od svojih najboljih glumačkih ostvarenja koje mu je 1987. godine donelo Oskara za najbolju mušku ulogu.

Pored Daglasa, u filmu glume i Džoš Brolin, Keri Muligen Suzan Sarandon i Frenk Langela.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *