ISTRAJNI NASTAVLJAČI DOBRIH IDEJA

Ivan Manojlović   Kultura, Pozorište, Vesti

POZORIŠTE NA TERAZIJAMA OBELEŽILO ŠEST DECENIJA POSTOJANJA

Promocijom monografije i dodelom nagrada zaslužnim pojedincima i ansamblu predstave “Briljantin”, Pozorište na Terazijama juče je obeležilo šest decenija uspešnog rada.

Na skromnoj svečanosti održanoj na Velikoj sceni jedinog muzičkog pozorišta u našoj zemlji, upravnik Mihailo Vukobratović je kazao da je ovo idealan trenutak u kome treba priznati da bez svih onih koji su svoj talenat, veštinu i znanje uložili u ovu kuću, ona ne bi izgledala onako kako izgleda danas.

- Bilo je, naravno, i onih drugih, ali nije ni mesto ni vreme da ih pominjemo. Nije, dakle, ova kuća nastala sa nama, niti će sa nama da nestane, njen život mora biti i duži i veći od svakog od nas pojedinačno. A kuća je i lepa, a i dobra je. Mi smo samo skromni i istrajni nastavljači ideja začetih pre šest decenija, a verujem da smo to u proteklim godinama iskreno pokazali i dokazali - rekao je Vukobratović koji se na funkciji upravnika nalazi od 2000. godine.

- Upravo iz tog razloga, duboko sam uveren da izdavanje monografije o našoj kući predstavlja još jedan kamen-temeljac koji joj je bio neophodan. Nedostatak ovako sabranih podataka i svedočanstava o Terazijama predstavljalo je crnu rupu u biografiji naše kuće. Svakako da nema budućnosti bez prošlosti, ali nema ni prošlosti bez budućnosti, i tako, tek u trenutku kada smo verujem uspešno definisali našu budućnost, bili smo u stanju da se okrenemo prošlosti. Sada, oslonjeni na ovu knjigu i sve one u njoj pomenute, može tu budućnost još jasnije i bolje da odredimo - naglasio je Vukobratović.

O bogatoj i uspešnoj prošlosti popularnog muzičkog teatra, nadahnuto i sa mnogo emocija govorili su nekadašnja prvakinja pozorišta Branka Mitić, gradski sekretar za kulturu Gorica Mojović i teatrolog Jovan Ćirilov.

Godišnju nagradu pozorišta dobio je umetnički direktor kuće Željko Jovanović, dok su zahvalnice pripale ansamblu predstave “Briljantin”, inspicijentu Goranu Mladenoviću, dirigentu LJubiši Lazareviću, saradnici u marketingu Ivani Nedeljković i dizajneru Ranku Dragiću Kijuku.

Svečanosti su prisustvovali glumci Božidar-Bole Stošić, Milenko Pavlov, Rade Marjanović, Mina Lazarević, Elizabeta Đorevska, Janoš Tot, Dušan Golumbovski i druge ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda.

Izvor: Glas javnostiPostavite komentar