Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

AJA JUNG POTPRESEDNIK SVETSKE PLESNE ALIJANSE

Balerina i koreograf, Aja Jung, izabrana za potpredsednika Svetske plesne alijanse za Evropu sa sedištem u Rimu.
Direktor Beogradskog festivala igre, balerina i koreograf Aja Jung, izabrana je za potpredsednika evropskog ogranka Svetske plesne alijanse, saopštio je Savet za igru Srbije.

Predsednica nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta za igru pri UNESKO-u i osnivač Beogradskog festivala igre, Jung je na to mesto postavljena na redovnoj Skupštini organizacije, održanoj u Rimu 13. decembra.

Svetsku plesnu alijansu je osnovao Međunarodni pozorišni institut u okviru UNESKO-a sa ciljem da bude javni glas igrača i umetničke igre u celom svetu, baveći se pre svega međunarodnom razmenom i saradnjom, ali i problemima plesne zajednice, unapređenju statusa i produkcije, generalnoj promociji igre i njenom predstavljanju državnim i međunarodnim autoritetima, medijima i širokoj publici.

Ukupno tri departmana organizacije dele nadležnost na tri kontinenta – za Evropu sa sedištem u Rimu, za Aziju sa sedištem u Hong Kongu i za Ameriku sa sedištem u Njujorku.

Svetska plesna alijansa je uz Međunarodni savet za igru, organizator proslave Svetskog dana igre, koji se obeležava svakog 29. aprila.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *