Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈEКТА „КОРЕНИ ЕВРОПСКОГ ХРИШЋАНСТВА – У СУСРЕТ ОБЕЛЕЖАВАЊУ 2013. ГОДИНЕ“У ГАЛЕРИЈИ ЗАВИЧАЈНОГ МУЗЕЈА КЊАЖЕВАЦ

У среду 02.12.2009. године у 19 часова у Галерији Завичајног музеја Књажевац бићe представљена презентација пројекта „Корени хришћанства – у сусрет обележавању 2013. године“ .

Носилац овог значајног пројекта, који ће се реализовати у више градова источне и југоситочне Србије је Народни музеј Зајечар. Циљ пројекта је да се адекватно и благовремено отпочне са припремама за обележавање јубилеја поводом 1700 година хришћанства.

Покровитељ је Швајцарски културни програм за земље Западног Балкана, а реализује се преко пројекта „Златни рудник“ чији је носилац ОГИ Ниш. Виртуелној презентацији пројекта у Књажевцу, који је један од учесника пројекта, претходила је презентација у Зајечару, Нишу и другим градовима у којима се пројекат реализује.

Аутор презентације је директор Народног музеја Зајечар Бора Димитирјевић, а њен циљ је да укаже на порекло римских царева и њихов директан утицај на историју хришћанства.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *