Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TRI NAGRADE ZA „MEDENI MESEC“

USPEH GORANA PASKALJEVIĆA U VALJADOLIDU

BEOGRAD – Najnoviji film reditelja Gorana Paskaljevića „Medeni mesec“ osvojio je na upravo završenom 54. međunarodnom filmskom festivalu u španskom gradu Valjadolidu tri priznanja– Gran pri, Zlatni klas, kao i nagradu međunarodnog žirija kritike FIPRESCI.

Kako je preneto u saopštenju Ministarstva kulture, predsednik žirija slavni italijanski reditelj Etore Skola kazao je da se Paskaljevićev film, u jakoj konkurenciji među najnovijim delima Pola Sredera, Stivena Sodeberga, Tea Angelopulosa i drugih poznatih filmskih autora iz celog sveta, izdvojio „snagom filmskog izraza i jakim emotivnim nabojem u angažovanoj filmskoj priči sa Balkana“.

U kratkoj izjavi za medije Paskaljević se zahvalio žiriju i festivalu u Valjadolidu i posebno naglasio da je izuzetno ponosan što je odluku doneo visoko kompetentan žiri na čijem čelu su najveći živi italijanski reditelj Skola, legendarni meksički reditelj Arturo Rubštajn, producent Antonio Saura i drugi.

Beogradska premijera filma „Medeni mesec“ je predviđena za 24. novembar u Centru „Sava“, zatim tri dana kasnije u albanskom glavnom gradu Tirani, dok će bioskopska premijera u Parizu i Madridu biti upriličena neposredno pred novogodišnje praznike, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *