Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZADNJI FILM KRALJA POPA PUBLIKU VODI GDJE NIKAD NIJE BILA

„This Is It“

To je pustolovina, velika pustolovina. Želimo odvesti publiku na mjesta na kojima nikada nije bila – izgovara Michael Jackson u dokumentarcu „This Is It“.

To je pustolovina, velika pustolovina. Želimo odvesti publiku na mjesta na kojima nikada nije bila – izgovara Michael Jackson u dokumentarcu „This Is It“, pripremajući se za dvotjedne nastupe u londonskoj Areni. Snimljen na probama, dokumentarac je trebao pokazati „drugu stranu“ najavljenih nastupa, ali, na žalost, zbog iznenadne Jacksonove smrti ispostavilo se da će biti i jedino svjedočanstvo o tome kako su oni trebali izgledati.

Film sutra dolazi u kina diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku, gdje će se zadržati svega dva tjedna i nakon toga će biti povučen bez obzira koliko Jacksonovih obožavatelja ostane bez svojih ulaznica. U distributerskoj kući „Continental film“ objašnjavaju da je originalna namjera producenata bila da film bude pred publikom upravo onoliko koliko je Jackson trebao nastupati, odnosno da film bude zamjena za neodržane nastupe uživo. I da doista u ovom trenutku nema ni najmanjih naznaka da film ikada više bude viđen.

– Počeli smo snimati film u ožujku kada je Michael najavio nastupe i završili noć prije na probama – kaže producent i redatelj Kenny Ortega.

– Film prikazuje Michaela kroz cijeli kreativni proces, vidimo ga kao filmaša, redatelja, koreografa, konceptualnog umjetnika, vođu benda, glazbenika, plesača… Film je poput propusnice za backstage, privatni pogled na svijet koji većina nikada ne bi vidjela.

Opisujući što je Jackson želio postići planiranim koncertima, Ortega kaže:

– Želio je da njegova djeca vide što je toliko volio u životu. I znao je da su sada dovoljno velika da ga mogu prepoznati kao umjetnika. A želio je i dati još jednu šansu svojim obožavateljima. Volio je svoje obožavatelje koji su bili najodaniji na svijetu. Cilj mi je bio poštovati njegovu ideju i prenijeti obožavateljima da iskuse Michaelov san s „This Is It“. To mi je bilo važnije nego da napravim film o njegovoj povijesti. Dao sam sve od sebe da stvorim glazbeni mozaik koji će prenijeti ono što smo planirali postići koncertima. Na kraju, Ortega opisuje Jacksona kao čovjeka koji je velike ideje uvijek želio napraviti još većima: – On je mogao rukovati s njima i zahvaljujući tome postajao je i sam sve veći.

Izvor: Večernji hr Arsen Oremović/VLM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *