Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZA BRONZU PROTIV BLEJKA

Novak Đoković izgubio od Rafaela Nadala u polufinalu Igara


Najbolji srspki teniser Novak Đoković
poražen je juče u polufinalu OI u Pekingu od Rafaela Nadala 6:4, 1:6, 6:4. Srbija i njen najbolji teniser ostali su tako bez zlatne ili bar srebrne medalje, ali će Novak već danas imati priliku da se protiv Amerikanca Džejmsa Blejka bori za bronzano odličje. Sa suzama u očima srpski teniser je napustio teren, nakon što je u trećem setu izgubio prvi gem na svoj servis i to posle velikog promašaja iz smeča.

Španac koji uskoro preuzima tron od Rožea Federera dobio je prvi set nakon dva brejka, da bi treći reket sveta naredni set osvojio izgubivši samo jedan gem. U trećem su obojica demonstrirali vrhunsku igru, svako je „držao“ svoj servis do desetog gema, u kom je Đoković servirao za ostanak u meču. Đoković je uspeo da spase jednu meč loptu, ali ne i drugu u kojoj je Nadal stigao svaki udarac, a Novak promašio drugi smeč. Đokoviću za utehu ostaje meč za bronzu protiv Blejka koji je posle maratonskog meča izgubio od Fernanda Gonzalesa 4:6, 7:5, 11:9.

Čileanac je u nezvesnoj završnici sačuvao bolju koncentraciju i izvojevao priliku da posle bronze na Igrama u Atini pre četiri godine, stigne do sjajnije olimpijske medalje u Pekingu. Američki teniser, koji je u četvrtfinalu senzacionalno nadigrao Rožea Federera, imao je priliku da u 12 gemu poslednjeg seta, koji se igra na razliku, okonča duel u svoju korist, ali je propustio tri meč lopte.

Izvor: Danas Lj.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *