Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JELENA JANKOVIĆ SE OPROSTILA OD MEDALJE

Najbolja teniserka sveta poražena u četvrtfinalu OI od Dinare Safine

Beograd, Peking – Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara, jer je u odloženom meču četvrtfinala od nje bila bolja Ruskinja Dinara Safina 6:2, 5:7, 6:3. Odnedavno najbolja teniserka sveta i nakon odustajanja Ane Ivanović na samom startu turnira u Pekingu jedini predstavnik ženskog tenisa juče je propustila poslednju priliku da se domogne medalje na Igrama.

– U ovom trenutku je mnogo bolja od mene. Snažnija je i jače udara lopticu. Tako da sam ponekada mislila da igram protiv muškarca. Devojka je mnogo napredovala i ne bi me čudilo da uskoro postane i broj jedan ženskog tenisa – rekla je posle poraza u četvrtfinalu najbolja srpska teniserka u ovom trenutku.

Ruska tenisrka koja već nekoliko meseci igra možda i najbolji tenis na svetu sve vreme meča je diktirala tempo. Rani brejk u četvrtom gemu prvog seta poremetio je srpsku teniserku koja nije uspela da se vrati u set. Tek u drugom setu Jelena Janković se trgla, napravila brejk u istom trenutku kad i Safina set pre toga i uspela da ga sačuva sve do desetog gema. U tom, maratonskom gemu Safina je imala dve brejk lopte, a Jelena set loptu, da bi na kraju šesta teniserka sveta došla do izjednačenja nakon duple greške Jankovićeve. U narednom gemu Safina je imala čak tri duple greške, što je bilo dovoljno srpskoj teniserki da napravi brejk, potom i anulira prednost Safine u setovima. U odlučujućem setu Safina još jednom demonstrira svu silinu svojih udaraca, pre svih servisa i lako i vrlo brzo dolazi do prednosti od 4:1. Jankovićeva je do kraja pokušavala da uzvrati istom merom šampionki turnira u Los Anđelesu i Monteralu, ali jedino što je do kraja mogla da uradi je da osvoji tri gema i tako se oprosti od medalje u Pekingu. Nakon ovoga Safina se istakla kao jedan od glavnih favorita za titulu na OI, a Rusija ima šansu da osvoji sva tri odličja, jer su u polufinalu osim sestre Marata Safina i Vera Zvonareva i Elena Dementieva. U borbi za zlato protivnica Safinoj biće odlična Kineskinja Na Li.

Izvor: Danas Lj.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *