Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OD MALIH NOGU U BIOSKOPE

Peti Dečiji filmski festival biće održan od 19. do 25. oktobra u bioskopima Doma sindikata i Koloseja, na kome će uz 14 premijera biti prikazano i nekoliko na srpski jezik sinhronizovanih inostranih filmova za decu.

Predstavnik „Megakom filma“ (MCF) Igor Stanković rekao je danas na konferenciji za novinare da su među najzanimljivijim festivalskim naslovima „Magija Vinks: tajna izgubljenog kraljevstva“, filmska verzija popularne animirane serije „Vinks“ i peti poslednji nastavak nemačkog filmskog serijala „Divlji dečaci“.

„Naša želja je da sa ovim festivalom decu vratimo u bioskop. Sada je vreme da krenu i nastave s odlascima u bioskope“, rekao je Stanković, koji je dodao da je prošlogodišnji festival imao oko 20.000 posetilaca. Dok je prethodnih godina „Dečiji festival“ ugošćavao naslove poput „Agija i Eme“ ili „Princa od papira“, Stanković kaže da ovaj put na festivalu neće biti filmova za decu iz Srbije ili regiona. Ulaznica za projekcije u Domu sindikata koštaju 100, a u „Koloseju“ 150 dinara. Organizatori su najavili da će festival pratiti zabavne kreativne radionice i igraonice.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *