Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SRPSKI PIJANISTI NAJBOLJI NA TAKMIČENJU U SIDNEJU

Mladi srpski pijanisti, Miloš Mihajlović i Vladimir Milošević, postigli su veliki uspeh osvajanjem najviših nagrada na upravo završenom značajnom međunarodnom takmičenju „Soudern hajlends“ u Sidneju u Australiji, saopštio je danas Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu.

Mihajlović je apsolutni pobednik takmičenja što, pored novčane nagrade, podrazumeva niz koncerata u Njujorku, Parizu, Sankt Peterburgu, snimanje kompakt diska, kao i koncerte sa orkestrom u Australiji sledeće nedelje. Milošević je osvojio treću nagradu, nagradu publike i nagradu za najbolje izvođenje romantičnog dela.

Obojica mladih pijanista su trenutno docenti na beogradskom FMU. Studirali su u klasi profesorke Nevene Popović i već su laureati velikog broja domaćih i internacionalnih takmičenja. Njihov odlazak na značajan konkurs u Sidnej predstavlja pravi podvig, jer su ga, kako je navedeno, ostvarili bez ikakve finansijske pomoci naših institucija. Na FMU očekuju da će redak uspeh naših pijanista imati veliki odjek u nasoj kulturnoj javnosti i da će beogradska publika uskoro imati priliku da Mihajlovića i Miloševića čuje na nekom značajnijem koncertu.

Izvor: Blic Online / Tanjug | Foto:Z. Mančić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *