Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ZORANOV BRK“ NIKOLI RISTANOVSKOM

Predstavom „Derviš i smrt“, koju su izveli glumci beogradskog Narodnog pozorišta, u Zaječaru je počeo festival pozorišnih ostvarenja Srbije „Dani Zorana Radmilovića“. „Zoranov brk“, za glumačku bravuru, dodeljen Nikoli Ristanovskom.

U Zaječaru je, predstavom „Derviš i smrt“, u izvođenju beogradskog Narodnog pozorišta, počeo festival pozorišnih ostvarenja Srbije „Dani Zorana Radmilovića“.

Festival je prigodnim besedama sinoć otvorio glumac Petar Kralj, koji je, sećajući se Zorana, rekao da je raditi sa njim bila čast, ali često i avantura.

„Za ovaj glumački festival nema krize“, istakao je otvarajući festival ministar kulture Nebojša Bradić.

Ministar je ukazao na jedinstvenost ove pozorišne smotre, istakavši da festival odoleva svim krizama već 18 godina.

Stručni žiri, u sastavu Irfan Mensur, Mihailo Vukobratović i Kornelije Kovač, odlučio je da nagradu „Zoranov brk“, za glumačku bravuru, dodeli Nikoli Ristanovskom za ulogu Ahmeda Nurudina u predstavi „Derviš i smrt“.

Večeras je na programu predstava „Nevinost“ beogradskog Ateljea 212, a tokom dana biće izvedena i predstava za decu „Uspavana lepotica“ pozorišta „Zoran Radmilović“ i promovisana monografija Zorana Radmilovića u izdanju Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

Izvor: RTS Vanja Čolić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *