Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OTVOREN MUZEJ MUZIČARA LAZARA RISTOVSKOG

U znak sećanja na muzičara i kompozitora Lazara Ristovskog, u njegovom rodnom gradu Kraljevu, otvorena memorijalna soba u koju su smeštene njegove lične stvari, muzički instrumenti, diskovi i ploče.

U Kraljevu, rodnom gradu muzičara i kompozitora Laze Ristovskog, otvorena je memorijalna soba u kojoj su smeštene lične stvari, muzički instrumenti, ploče i diskovi ove legende roka.

Lazareva majka, Radmila Ristovski zahvalila je kolegama svog sina, koji su predložili otvaranje memorijalne sobe.

„Dragi prijatelji, hvala vam na sećanju i poštovanju prema životu i stvaralštvu mog sina, jer sada znam da ćete i posle mene čuvati uspomenu ne samo na njegovu muziku, već i na jedan častan i pošten život“, rekla je Radmila Ristovski.

Rok muzičar Nikola Čuturilo, koji je radio sa Lazarom Ristovskim, rekao je da je Ristovskog, koji je umro pre dve godine, krasio profesionalizam i spremnost da pomogne.

„Ima puno ljudi koji Lazu poznaju i duže i bolje od mene, ali ja sam se tokom poslednje dve godine njegovog života intezivno družio i sarađivao sa njim, a profesija kojom se bavio i bio joj potpuno predan izlazila je iz svake njegove pore“, rekao je Čuturilo.

Otvaranju memorijalne sobe Lazara Ristovskog prisustvovali su Vlada Georgijev, članovi YU grupe, Dragi i Žika Jelić, bubnjar grupe SMAK Slobodan Stojanović Kepo, pevač i kompozitor Oliver Mandić, rok kritičar Predrag Popović Peca, novinar Tanja Peternek, predstavnici
grada Kraljeva i prijatelji pokojnog muzičara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *