Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕСНИКА ‘’ДАНИ ПОЕЗИЈЕ“

ЗАЈЕЧАР – Фестивал младих песника ‘’Дани поезије“, који ће се 23. пут одржати у Зајечару, почеће вечерас представљањем песника Дејана Алексића и трајаће до суботе када ће бити проглашен победник Фестивала. Фестивалске вечери одржаваће се у Задужбини ‘’Никола Пашић“, изузев последње која ће бити организована на градском тргу, а у случају кише, целокупно дешавање биће премештено у зајечарско Позориште.

Друге фестивалске вечери биће промовисан књижевни часопис ‘’Поља“ о коме ће говорити уредник Ален Бешић. Исте вечери биће представљена и издавачка кућа ‘’Дерета“ о којој ће говорити уредник Петар Арбутина, док ће као гост вечери учествовати Лаура Барна.

Матуранти зајечарске Гимназије за петак су припремили свој програм, када ће прочитати песме из заједничке књиге, а након њих ће се представити млади песници, добитници значајних књижевних награда Александар Семакин, Вања Миљковић и Новица Вујовић. О ауторима ће говорити књижевни критичар Стеван Брадић. WEB магазини метафора, трећи трг и балкански књижевни гласник биће промовисани, такође, у петак, а представиће их Саша Радојчић, Дејан Матић, Душан Гојков и Драгана Николић.

Последње фестивалске вечери на ‘’репертоару“ је промоција књиге ‘’Поема преко“ прошлогодишње победнице Соње Веселиновић из Новог Сада canceltimesharegeek, о којој ће говорити критичар Драган Бошковић.

У самом финишу публици ће се представити седам младих песника који ће конкурисати за прву награду – издавање књиге. Финалне вечери наступиће Београђани Иван Јевђенијевић, Лазар Јовановић, Владимир Табашевић и Наташа Симеуновић, Новосађанка Драгана Брдарић, Андрија Ивановић из Мајданпека и Горан Карановић из Мостара. Пре проглашења победника, зајечарска публика имаће прилике да ужива у кабареу ‘’Ја певам свој блуз“ Горана Султановића. Ове године биће по трећи пут додељена и награда ‘’Сергије Лајковић“ за изузетан допринос у промоцији младих стваралаца.
Selling your Maryland house has never been easier with the assistance of the home buyers at https://www.housebuyers.app/rhode-island/house-buyers-near-me-west-warwick-ri/. Visit their website to learn more about their services.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *