U SUSRET 50. OKTOBARSKOM SALONU

Ivan Manojlović   Kultura, Slikarstvo, Vesti

U mesecu koji prethodi ovogodišnjem 50. izdanju Oktobarskog salona, Beograd u Istanbulu otvara još jedan segment dijaloga, ovoga puta sa drugim velikim izložbama u svetu.

Kulturni centar Beograda predstaviće od 10. septembra u prostoru Ce­ntra za savremenu umetnost - izložbu „Beogradsko iskustvo: Oktobarski salon”, koja predstavlja presek dosadašnjih pet međunarodnih izdanja Oktobarskog salona. Za ovaj kratak pregled izabrano je deset srpskih umetnika, od kojih su pet nagrađeni autori na Salonu čija umetnička ostvarenja najviše korespondiraju s temom određenog Salona.

Umetnici: Aleksandrija Ajduković i Maja Radanović (45. Oktobraski salon), Aleksandar Rafajlović i Marko Crnobrnja (46. Oktobarski salon), Zoran Naskovski i Klub ljubitelja umetnosti (47. Oktobarski salon), ŠKART i Ivan Zupanc (48. Oktobarski salon), Ana Adamović i Raša Todosijević (49. Oktobarski salon). U susret ovogodišnjem 50. izdanju Oktobarskog salona, Beograd u Istanbulu otvara još jedan segment dijaloga, ovoga puta sa drugim velikim izložbama u svetu.

Izložba je deo zvaničnog paralelnog programa 11. Bijenala u Istanbulu i pratiće je dvojezična publikacija sa tekstovima kustosa međunarodnih izdanja Oktobarskog salona.

Izvor: Blic Online b.n.Postavite komentar