“Darkvud Dab” nominovan za MTV nagradu

Miroslav Mladenović   Muzika

BEOGRAD - Beogradski bend “Darkvud Dab” nominovan je za dodelu MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada za 2009. godinu, u kategoriji “Best ridžnl ekt” saopštio je danas MTV.

Darkvud DabKonkurencija “Darkvud Dabu”, prema odluci mreže MTV-jevih muzičkih stručnjaka iz celog regiona, biće bosanska ekipa “Dubioza Kolektiv”, pop-rok grupa “Elvis Džekson” iz Slovenije, hrvatski elektro pop bend “Lollobrigida” i jedinstveni ska predstavnici “Superhiks” iz Makedonije.

Pobednika kategorije “Best ridžnl ekt” odabraće MTV-jevi gledaoci sa prostora bivše Jugoslavije, glasanjem na Internet stranici www.mtvema.com do 11. oktobra, u ponoć.

Najbolji po odluci gledalaca zajedno sa ostalim pobednicima lokalnih MTV-jevih kanala u Evropi, biće objavljen 12. oktobra, a zatim će se nadmetati za “Best juropan ekt”.

O pobedniku, koji će biti predstavljen uživo na dodeli MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada, odlučivaće takođe glasovi gledalaca.

Direktan prenos dodele MTV-jevih nagrada iz “O2 Vorld arene” u Berlinu najavljen je za 5. novembar, a očekuje se da će jedan od najprestižnijih muzičkih događaja pratiti gledaoci u oko 212 miliona domova u više od 40 država Evrope, Srednjeg istoka i Afrike.

Tanjug - RTVojvodinePostavite komentar