Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZI ZI TOP 18. OKTOBRA U ARENI

BEOGRAD – Poznati teksaški bend Zi Zi Top nastupiće prvi put u Beogradu, 18. oktobra u Beogradskoj areni, u sklopu jesenje turneje pod nazivom „Zi Zi Top Dabl daun taun lajv“ saopšteno je danas iz Beogradske arene.

Taj trio nastao je krajem 60-tih godina, karijeru hard rok benda sa bluz i bugi osnovom stvarali su postepeno, a sredinom 70-tih su se proslavili albumima „Tres Hombres“ i „Fandango“, kao i hitovima „La Grange“ (1973) i „Tuš“.

U narednoj deceniji svom muzičkom stvaralaštvu dodali su sintisajzere i snimili bestseler albume „Eliminator“ (1983) i „Afterburner“ (1985), i serijal video spotova sa stilizovanim automobilima i ženskim heroinama.

Ti spotovi postali su jedan od simbola muzičke televizije MTV, a i učvrstili su ikonografski izgled članova grupe – dvojica su sa velikim bradama, gitarista Bili Gibons i basista Dasti Hil, a treći je bez brade ali se preziva „Brada“, bubnjar Frenk Bird.

Tokom 90-tih i kasnije, koncertna popularnost grupe je ostala na zavidnom nivou i to je jedna od malobrojnih svetskih grupa koja više od 35 godina svira u istom sastavu, a marta 2004. godine postali su i članovi „Rokenrol hola slavnih“ .

Najveći hitovi grupe Zi Zi Top, između ostalih, su „Gim ol jor lovin“ , „Giv it ap“ ,“Šarp dresd men“ , „Legs“, „Viva Las Vegas“ i drugi.

Sve koncerte za zapadni Balkan rezervisala je Avalon Produkcija, a koncert u glavnom gradu Srbije biće održan u koprodukciji te produkcijske kuće i Beogradske arene.

Legendarni sastav trebalo je da svira u Beogradu još 2007. godine, ali je nastup tada otkazan zbog bolesti basiste Dastija Hila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *