Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

II MARATON ŽELJA, SOKOBANJA 2009.

Sokobanjski Maraton želja, manifestacija koja, ne samo da je pridobila velike simpatije turista, već zaokupila i pažnju medija, predstavlja jedinstvenu turističku manifestaciju u Srbiji i regionu. Po drugi put održava se u Sokobanji i to prvog vikenda u septembru, tačnije u subotu, 5. i 6.09.2009. godine

Manifestacija će, dakle, i ove godine trajati dva dana, i biće krunisana, nagradnom igrom i koncertom „OT“ benda.

Učesnici mogu biti svih uzrasta i potrebno je samo da dodju u Sokobanju i obiđu šest lokaliteta u Sokobanji za koje se od davnina veruje da ispunjavaju želje.

To su Drvo želja, Bogorodica u steni, izvor Rujnik, Stena ljubavi, vodopad Ripaljka i Grudonjske vodenice.

Kada zamisle svih šest želja na predvidjenim lokacijama, turisti sa overenim kuponima učestvuju u velikoj nagradnoj igri i imaju mogućnost da dobiju neku od vrednih nagrada.

Ove godine novina je i to što će se tokom Maratona želja, za koji učesnici treba da odvoje oko sat vremena dnevno, u petak i subotu, održati novi i veoma interesantni sadržaji. Svi će biti u prilici, da na veoma interesantan način dođu u posed SOKOBANJSKIH MAGIČNIH KAMENČIĆA, koji donose sreću.

Još jednom, izvlačenje nagrada obaviće se javno u centru banje na trgu ispred Miloševog konaka od 20:00 sati. Po obavljenoj dodeli nagrada biće održan koncert ovogodišnjih finalista Operacije trijumf , odnosno nastupiće grupa „OT“ bend.

I Maraton želja, prošle godine okupio je nekoliko hiljada učesnika, a u finišu je nastupila Goca Tržan.

Turisti koji u Sokobanju kreću na ovaj jedinstven događaj treba samo da ponesu šest želja i dobro raspoloženje.

Izvor: www.soko-banja.org

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *