Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MIKI RURK ŠETAO BAŠČARŠIJOM, STIGLA I SKALI

Slavni američki glumac, gost ovogodišnjeg filmskog festivala u Sarajevu, prošetao je u sredu starim delom grada, popularnom Baščaršijom.

U Sarajevo je u sredu stigla i druga zvezda Sarajevo Film festivala Džilijen Anderson, poznatija kao agent Skali iz popularne serije „Dosije X“.

Miki Rurk je glavnim sarajevskim šetalištem prošetao u pratnji obezbeđenja i domaćina koji su ga upoznali sa znamenitostima i bogatom istorijom grada, a holivudsku zvezdu je posebno oduševio stari, autentični deo Sarajeva koji datira još iz osmanlijske vladavine ovim prostorom.

U obilasku Baščaršije Rurk je svratio i u „Art Kuću Sevdaha“ gde su ga dočekale devojke u narodnim nošnjama sa kojima se upoznao i slikao, a nakon toga je probao i domaće uštipke koji su mu se i više nego svideli, pa je sve redom nudio istim.

Ispred lokala je na trenutak nastalo i malo komešanje, a zainteresovani su stidljivo prilazili da se slikaju i uzmu autograme, što njemu nije bio problem. Sa svakim je ljubazno i uz široki osmeh pozirao i pitao: „Da li ste probali uštipke? Odlični su!“.

Glumca je posebno oduševila atmosfera koja vlada u gradu i to što su ljudi opušteni, pa ga ne saleću na svakom ćošku već stidljivo pitaju za slikanje.

Posle šetnje gradom, glumac se uputio u hotel, a posle 19 časova prisustvovaće ceremoniji pretposlednje festivalske večeri na crvenom tepihu ispred sarajevskog Narodnog pozorišta.

„Inspektorka Skali“ iznenađena dočekom

Glumica Džilijen Anderson, ali „agent Skali“, koju su sarajevski novinari nazvali „inspektorkom“ bila je i više nego iznenađena brojem novinara i fotoreportera koji su je dočekali na aerodromu.

Anrersonova je rekla i da će o svemu sa novinarima razgovarati u četvrtak tokom festivalskog dela „Kafa sa…“.

Američka glumica će tokom boravka na 15. Sarajevo Film Festivalu održati i predavanje mladim talentima. Festivalska publika moći će da je pozdravi na crvenom tepihu u sredu uveče.

Džilijan Anderson je svetsku slavu stekla u kultnoj TV seriji „Dosje X“, koja joj je donela brojne nagrade i priznanja, među kojima su Zlatni globus, nagrade Emi i Screen Actor Guild, ali i titulu jedne od najpoznatijih glumica današnjice.

Izvor: (Dado Popović, MONDO – foto: sff.ba)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *