Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JOSIPA PREKINULA DISKOGRAFSKU PAUZU

Novi studijski album vrsne zagrebačke pevačice Josipe Lisac Živim po svome može se kupiti i na tržištu Srbije! Naziv albuma zapravo je naziv drugog singla skinutog s njega. „Izdavši ovj albim, Josipa je prekinula osmogodišnju diskografsku pauzu. Na albumu je osam pesama, od kojih je jedna bonus. Album je posvećen njenoj najvećoj ljubavi – Karlu Metikošu“, poručuju iz kuće „Jugoton – Croatia Records“.

Poslednji Josipin album – Život – čiju produkciju potpisuje Gojko Tomljanović, „Croatia Records“ objavila je 2000, dok je novi album Živim po svome izašao početkom februara 2009. godine, a na njemu se, osim pesama Živim po svome, 1.000 razloga i Svijet oko nas, nalazi još nekoliko numera koje je snimila s gitaristom Elvisom Stanićem.

Saradnja s vrsnim hrvatskim gitaristom započeta je još 2001. godine, kad su izveli pesmu Paučina na festivalu Melodije Kvarnera iste godine. Nastavili su da sarađuju 2006. godine, na Elvisovom albumu Bolja strana svijeta, gde je Josipa sjajno izvela numeru Posve slobodna na francuskom i hrvatskom jeziku. U međuvremenu je Josipa Lisac za kuću „Croatia Records“ objavila dvostruki album Live (2002), zatim CD The Platinum Collection s najvećim hitovima (2007), dok je krajem iste godine izdala i DVD Koncert ljubavi u čast Karla Metikoša.

Jedna od najznačajnijih muzičkih industrija u bivšoj Jugoslaviji, zagrebački „Jugoton“, koji je posle skoro 20 godina ponovo otvorio prodavnicu u Beogradu, na „starom mjestu, u Nušićevoj ulici“, produžio je popust na svoja izdanja do kraja meseca. U prodavnici „Jugotona“ u Beogradu, osim novog Josipinog albuma, mogu se naći „sva izdanja kao i u Hrvatskoj“, od starih izdanja s najvećim zvezdama koje su izdavale za „Jugoton“ (Oliver Dragojević, Miki Jevremović, Jasna Zlokić, Predrag – Cune Gojković, „Novi fosili“, „Crvena jabuka“…) do najnovijih izvođača hrvatske muzičke scene.

Izvor: Građanski list EGL

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *