Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILMSKI SUSRETI U NIŠU OD 22. DO 28. AVGUSTA

Festival glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu biće održani od 22. do 28. avgusta u niškoj Tvrđavi, a biće prikazano 14 filmova u konkurenciji, saopštio je organizator

Savet Festivala usvojio je zvanični program, pa će Nišlije videti osam premijera i šest repriza, dok će van konkurencije biti prikazan film „Buis Riviera“ Gorana Rušinovića. Prvog dana festivala nakon svečanog otvaranja biće prikazani filmovi „Đavolja varoš“ Vladimira Paskaljevića i „Beogradski fantom“ Jovana Todorovića, dok su drugog dana festivala na repertoaru filmovi „Hitna pomoć“ Gorana Radovanovića i „Neko me ipak čeka“ Marka Novakovića na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Film „Srce je mudrih u kući žalosti“ Marina Maleševića biće prikazan u sali Kluba Vojske Srbije. Film „Zona mrtvih“ Milana Konjevića i Milana Todorovića kao I „Turneja“ Gorana Markovića biće prikazani 24. avgusta, trećeg dana festivala za kada je zakazana i projekcija filma „Život i smrt porno bande“ Mladena Đorđevića u sali Kluba Vojske Srbije u Nišu.

Niška publika četvrtog i petog dana festivala videće filmove „Tamo i ovde“ Darka Lungulova, „Drug Crni u NOB-u“ Radeta Markovića, „Ranjeni orao“ Zdravka Šotre i „Jesen u mojoj ulici“ Miloša Pušića.
„Čekaj me ja sigurno neću doći“ Miroslava Momčilovića i „Sveti Georgije ubija aždahu“ Srđana Dragojevića na repertoaru su pretposlednjeg dana festivala dok će poslednjeg dana festiva 28. avgusta svečano biti podeljene glumačke nagrade i biti prikazan gostujući film „Buick Riviera“.

Nagrade festivala o kojima odlučuje glumački žiri su Grand pri „Naisa“ za najbolje glumačko ostavrenje na festivalu, „Carica Teodora“ i „Car Konstantin“ dodeljuju se za najbolje glavne ženske i muške uloge. Na festivalu se dodeljuju i Povelje za žensku i mušku ulogu, nagrade za najbolju žensku i mušku epizodu kao i nagrada za debitantsku ulogu.

Izvor: e – novine / Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *