Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JELENA JANKOVIĆ U TREĆEM KOLU

Jelena Jenković je sa 2:0 savladala igračicu iz Ukrajine Bendarenko Alonu, po setovima 6:4, 6:2.

Jelena Janković zadovoljna pobedom

„Ipak sam zadovoljna, jer sam igrala bolje u odnosu na jučerašnji meč. Verujem da ću se stabilizovati i u sredu biti sigurnija. Moram pružiti mnogo bolju igru pošto je naredna protivnica veoma neugodan protivnik“, rekla je ona.

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo olimpijskog turnira u Pekingu pošto je danas pobedila Ukrajinku Alonu Bondarenko sa 2:0 u setovima (7:5, 6:1).

Jankovićeva je na početku prvog seta igrala odlično, uspela je da napravi dva brejka i povede 4:1. Ukrajinka je zatim zaigrala bolje i uz dva ribrejka uspela da izjednači na 5:5.

Prva teniserka sveta je uspela da napravi brejk i posle osvojenog gema na svoj servis dobije prvi set sa 7:5.

U drugom setu Jankovićeva je potpuno dominirala. Protivnica je osvojila samo jedan gem i srpska teniserka je uspešno servirala za osvajanje drugog seta, a samim tim i pobedu u meču. Jankovićeva će se u trećem kolu sastati sa 16. nosiocem na turniru Dominikom Cibulkovom.

Dve teniserke su igrale dva puta. Jankovićeva je na ovogodišnjem Rolan Garosu bila bolja u dva seta 7:5, 6:3, dok je Cibulkova bila bolja u Montrealu, takođe ove sezone, 7:5, 6:2.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *