Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OTPUŠTENI RADNICI SOKO TV

Sedmoro zaposlenih u RTV Sokobanja a.d. Niš, članova Sindikata “Nezavisnost“ koji su u štrajku, danas je dobilo rešenja o prestanku radnog odnosa, koja je doneo direktor Dragiša Milojević. S obzirom na to, da se radi o protivzakonitom činu poslodavca, otpušteni radnici će zatražiti sudsku zaštitu. Sindikat RTV Sokobanja “Nezavisnost“ saopštava da je reč o krajnje radikalnom postupku poslodavca u cilju okončanja štrajka u RTV, nakon kontinuiranih pritisaka na štrajkače pojedinačno, i to na najrazličitije načine.

Otpuštanje zaposlenih je bilo unapred potpuno pripremljeno, tako da su danas odmah nakon uručenja rešenja, koja su momentalno stupila na snagu, usledile sve ostale radnje u cilju što efikasnijeg i što bržeg raščišćavanja odnosa sa zaposlenima i njihovog udaljenja iz službenih prostorija – promenjene su brave na ulaznim vratima, zatražen povraćaj ključeva od prostorija i ostala razduženja zaposlenih, vraćene radne knjižice… Otkaz su dobili: Danijela Jarić, Milena Stefanović Vlajić, Vesna Blagojević, Miško Rakić, Predrag Djordjević, Dejan Marinković i Vladan Dimitrijević. Pridružio im se i Dragan Andrić. Svi otpušteni radnici RTV Sokobanja a.d. Niš su izdržavali svoje porodice, a medju njima su i dve samohrane majke.
Utorak, 28.07.2009.god.

poslala Vesna Blagojević

RTV Sokobanja je formirana 2000. godine pripajanjem Soko televizije (osnovana 1997. god.) Radio Sokobanji (osnovana 1978. god.). Na informativnom programu od tada radi zajednička redakcija. U početku posluje kao javno opštinsko preduzeće za informisanje. 2008. godine RTV Sokobanja je dobila sve potrebne dozvole za emitovanje lokalnog radijskog i televizijskog programa. Decembra 2008. godine RTV Sokobanja je privatizovana.

Sada je organizovana kao Akcionarsko društvo čiji je većinski vlasnik sa 70% akcija Snežana Otović iz Niša.

Predsednik Upravnog odbora je Vitko Radomirović iz Niša.

v.d. direktora je Dragiša Milojević iz Sokobanje.

v.d. glavnog i odgovornog urednika je Vladan Dimitrijević iz Sokobanje.


Radio Sokobanja

počela je sa radom 1978. godine odlukom tadašnje Opštinske konferencije Socijalističkog saveza radnog naroda Sokobanje.

Emitovanje programa počelo je 29. maja. Radio Sokobanja je tada emitovala program preko ST predajnika snage 100W i to od 10 do 12 i od 15,30 do 17 sati. Ukupno je bilo zaposleno pet radnika. Prvi direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Sokobanje bio je Gradimir Gajić.

Danas Radio Sokobanja emituje celodnevni informativno-zabavni program preko FM predajnika snage 1KW na frekvenciji 90,5Mhz. Sadašnja čujnost radija je u prečniku od oko 60 km vazdušne linije.

Za svoj dosadašnji rad, Radio Sokobanja je dobila mnogobrojna priznanja. Radio Sokobanja do danas je poslovala u sastavu Radio televizije Sokobanja.

A. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *