POBEDNICI GITARIJADE GRUPA “THE DARK OCEAN”

Aleksandra Radovanović   Muzika, Vesti

Odlukom žirija, somborska grupa “The Dark Ocean” pobednik je 43. zaječarske gitarijade. Koncert Stiva Lukatera privukao oko 5.000 ljudi. Na manifestaciji, osim jedne manje tuče, nije zabeležen nijedan

Demo grupa “The Dark Ocean” iz Sombora pobednik je 43. zaječarske gitarijade, odlučio je žiri te manifestacije koja je završena jutros u 06.00 sati.

Nagrada publike pripala je zaječarskim grupama “Brain damage” i “Plood”, a specijalna nagrada uručena je grupi “Santos” iz Bačke Palanke, jer je prosek članova ovog benda svega 13 godina.

Pobedniku Gitarijade pripala je nagrada od 100.000, dok je za pobednike po glasovima publike, nagrada iznosila 50.000 dinara.

Ipak, najviše pažnje publike izazvao je koncert Stiva Lukatera, bivšeg frontmena grupe “Toto”, koga je, prema procenama, gledalo oko 5.000 ljudi.

Lukater je održao fantastičan devedestominutni koncert, tokom kojeg je u pratnji odličnih muzičara svirao pesme iz njegove ranije solo karijere, i sa novog albuma “Everchanging Times”.

Iako Lukater nije odsvirao nijednu pesmu iz svoje karijere sa grupom “Toto”, publika je sa oduševljenjem ispratila svaku njegovu kompoziciju, koja je uglavnom sadržala formu roka, džez roka i bluza.

Na ogromno oduševljenje publike, Lukater je tokom koncerta svirao delove pesama Majlsa Dejvisa, Džimija Hendriksa, a tokom kompozicija u latino ritmu, uklopio je solo deonice Karlosa Santane i Kristine Agilere.

Prethodno veče, na Gitarijadi su svirali “Darkwood Dub” i “Sunshine”, koje je publika takođe prihvatila sa oduševljenjem.

Obe večeri ozvučenje je bilo odlično, a na manifestaciji, osim jedne manje tuče, nije zabeležen nijedan ozbiljniji incident.

Uoči početka Gitarijade održan je niz kulturnih manifestacija, tradicionalni salon Rok fotografija i promocija knjige o grupi “EKV”, “Vrati unatrag” autora Aleksandra Ilića.

Izvor: RTSPostavite komentar