Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

IV BELMUŽIJADA 2009 – FORMIRAN ORGANIZACIONI ODBOR

Na sednici Opštinskog veća, održanoj 16. jula 2009. godine formiran je organizacioni odbor četvrte po redu privredno-turističke manifestacije „Belmužijada“, koja će biti održana u Svrljigu 14. i 15. avgusta ove godine.
Za predsednicu šesnaestočlanog organizacionog odbora izabrana je Jelena Trifunović, predsednica Skupštine opštine Svrljig, a za članove su izabrani: Tomislav Vasić, Zoran Mihajlović, Dušan Živanović, Vlada Krstić, Slaviša Tošić, Dragoslav Mitić, Dragan Kostić, Miodrag Videnović, Zoran Gavrilović, Goran Gajić, Marina Milenković, Tanja Radosavljević, Dr Aleksandar Ignjatović, Živorad Aleksić i Tanja Lazarević.

Organizacioni odbor usvojiće konačan program ove dvodnevne manifestacije posvećene belmužu, starinskom svrljiškom specijalitetu.

Na sednici Opštinskog veća rečeno je da iz godine u godinu interesovanje za Belmužijadu postaje sve veće i veće, ne samo u regionu već i šire i da je to prilika da se u najboljem svetlu predstave i ostali svrljiški kulinarski specijaliteti, poljoprivredni proizvodi i privredni potencijal ove sredine, kao i kulturna dostignuća i ožive stare svrljiške, odnosno pastirske igre.

Izvor: kcsvrljig.info Dragi Petković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *