Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

27. Opštinsko takmičenje Zlatne ruke i 114 godina turističke organizacije u Sokobanji

Sabor narodnog stvaralaštva „Zlatne ruke“, održao se tradicionalno 14. jula. Na letnjoj pozornici „Vrelo“ su se pripremala stara, gotovo zaboravljena jela, prezentovane su rukotvorine, umeće starih zanata i izvorne pesme. Na 27. Zlatnim rukama u kategoriji starih jela učestvovalo je dvanaest takmčarki, koje su, pripremile pravu reviju delikatesa. Za ovogodišnju manifestaciju vladalo je veliko interesovanje, kako posetilaca, tako i učesnika. Za razliku od prethodnih godina, pored zanatlija i domaćica iz Sokobanje, na Zlatnim rukama bilo je učesnika iz Knjaževca, Zaječara, Bora, Niša, Aleksinca i Svrljiga.

Inače na ovaj dan poznati Mitropolit srpski, gospodin Mihailo, poreklom Sokobanjac, pre tačno 114 godina osnovao je Udruženje za unapređenje i ulepšavanje Sokobanje. Ovo društvo bavilo se , između ostalog i unapređenjem razvoja turizma, tako da je u pravom smislu bilo prva turistička organizacija u Sokobanji. Njeni sledbenici su dalje Uprava Banje, potom Turistički savez, zatim Organizacija za turizam i kulturu, i konačno Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja, nosilac „Turističkog cveta“ za 2008. godinu koja je 14. jula obeležila tradiciju sokobanjske turističke organizacije dugu 114 godina.

A.M.

Nu vei mai paria niciodată pe un alt joc sportiv. Pariurile sportive Smart Bet sunt o nouă modalitate revoluționară de a paria pe sport.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *