Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

USPEH NARODNOG POZORIŠTA U BUDVI

Treće veče budvanskog festivala „Grad teatar“ ostaće upamćeno po izvanrednoj predstavi „Derviš i smrt“ po romanu Meše Selimovića, u režiji Egona Savina i odličnoj glumačkoj interpretaciji Narodnog pozorišta iz Beograda.

Gostovanje nacionalnog pozorišta Srbije izazvalo je ogromno interesovanje ljubitelja pozorišta, pa su karte za predstavu bile rasprodate nekoliko dana pre predstave koja je ispraćena višeminutnim ovacijama publike.

Odlične uloge u predstavi ostvarili su Nikola Ristanovski, Nenad Stojmenović, Nataša Ninković, Boris Pingović, Aleksandar Đurica, Zoran Ćosić, Miodrag Krivokapić, Marko Nikolić, Mihajlo Janketić, Nebojša Kundačina i drugi.

Uspeh predstave Egona Savina u Budvi, gde su od prvih početaka Grada teatra pa sve do danas gostovale gotovo sve njegove važne predstave, već pripada „uobičajenoj činjenici“.

Gostovanje predstave „Derviš i smrt“ za naš nacionalni teatar predstavlja nastavak dugogodišnje dobre saradnje sa budvanskim festivalom a izvođenje predstave, zahvaljujući dobroj publici i odličnim glumcima, bio je pozorišni događaj, kazao je za Tanjug nakon predstave Božidar Đurović, v.d. upravnika Narodnog pozorišta iz Beograda.

Izvor: B 92

Kladite se na željene uloge uz MaxBet , najbolju stranicu za klađenje i online kasino. Sa širokim rasponom igara, sportova i kasina, zajamčeno je da ćete pronaći ono što tražite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *