Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ARCTIC MONKEYS ODUŠEVILI SPLIT

SPLIT – Četvorka iz ponajboljeg novijeg britanskog benda Arctic Monkeys sinoć je žestokom svirkom zapalila splitske Prokurative i urbanoj publici, u gradu siromašnom kvalitetnim rock događanjima, podarila pravu glazbenu poslasticu.

Prokurative su tek napola bile ispunjene, no Arctic Monkeysi su oduševili nekih 3 000 obožavatelja, među kojima je bio i impresivan broj stranaca.

Poluprazne Prokurative i nisu bile preveliko iznenađenje budući da se nigdje u gradu nisu mogle vidjeti najave koncerta svjetskih zvijezda, a ni lokalne radio postaje nisu najavile događaj.

Koncert su Monkeysi otpočeli sa uspješnicom „This House Is A Circus“ s albuma Favourite Worst Nightmare, a potom su nastavili žestoko kroz narednih sat i pol vremena. Obožavatelji su pomahnitali na prve taktove megahita Brianstorm, a ionako užarene Prokurative su obojane crvenim svjetlom zapaljenih baklji dok su skromni dečki iz Sheffielda „prašili“ „I Bet You Look Good On The Dancefloor“ i „Fluorescent Adolescent“.

Nakon 18 vrućih hitova i onih koji će to zasigurno tek postati, odlučili su se na još jednu bis-pjesmu „505″ pa napustili stage. Predgrupa slavnom bendu je bio sve poznatiji splitski alter-rock band In-The-Go, koji iza sebe imaju desetljeće svirke pod nazivima Indigo i Frakcija.

Iako su planirali u Splitu provesti samo jedan dan, u organizaciji doznajemo da su mladi rockeri odlučili o svom trošku s djevojkama ostati još jedan u Splitu. Smješteni su u hotelu Le Meridien Lav, a hotel s pet zvjezdica je ujedno bio jedini njihov prohtjev. Vlasnici najbrže prodavanoga debitantskog albuma nisu izvoljevali, zanimao je ih je tek autentičan okus domaće kuhinje i vina, a hotelski kuhari su trebali tek pripaziti na izbor menua za dva člana banda, vegeterijanca i vegana.

Izvor: Jutarnji hr A. Kuzmić/EPEHA Foto: Jadran Babić/CROPIX

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *