Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

НЕСТАЛЕ ПИКАСОВЕ СЛИКЕ

Лопов који је из Пикасовог музеја у Паризу на мистериозан начин однео блок са скицама славног сликара, највероватније је имао помоћ некога од запослених у тој установи. Скице нестале 8. или 9. јуна.

Блок са скицама Пабла Пикаса, процењен на три милиона евра, украден је из Пикасовог музеја у Паризу, потврдили су представници те установе, али још није утврђено када се крађа догодила.

Експонат је, према претпоставци безбедносних служби, нестао 8. или 9. јуна из изложбене витрине која није била обезбеђена алармом, већ је имала двоструку браву, од којих је једна поломљена током крађе.

Директорка музеја Ан Балдасари наговестила је да је крађу извршио неко ко добро познаје овај тип витрина, јер је потребна посебна вештина како би се отвориле.

За сада, не постоји теза о начину на који је изведена пљачка, али досадашње изјаве указују на саучесника унутар музеја.

Сликарев унук Оливије Видмајер Пикасо оценио је да блокови са скицама не могу да пронађу купца, јер су Пикасова дела препознатљива и брижљиво регистрована, а нарочито она у Пикасовом музеју.

Полиција „успева да пронађе украдена дела „, пре свега, захваљујући Интернету, објаснио је унук славног сликара.

Пикасове скице оловком, које датирају од 1917. до 1924. године, „недостају у музеју, јер су важне и сигуран сам да нема начина да постоје ван музеја“, рекао је Оливије Видмајер Пикасо радију „Европа 1“.

Извор: РТС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *