Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ЛУСИЛ ЧАНГ НА КОЛАРЦУ

Дело српске композиторке Љубице Марић „Паскаља“ само је део програма који изводи пијанисткиња Лусил Чанг са Београдском филхармонијом, под управом маестра Филипа Хаскета.

Пијанисткиња Лусил Чанг наступа са Београдском филхармонијом у Коларчевој задужбини, под вођством диригента Филипа Хескета.

На концерту ће бити изведено дело српске композиторке Љубице Марић „Паскаља“, Штраусова Симфонијска фантазија и Григов концерт за клавир и оркестар у а-молу.

Први наступ Лусил Чанг је имала са Монтреалским симфонијским оркестром, са којим је била и на великој азијској турнеји.

Наступала је са неким од водећих светских оркестара међу којима су Филаделфијски оркестар и Московски виртуози, а одржала је рецитале у Карнеги холу, Вигмор холу и Линколн центру.

Лусил Чанг је дипломирала на Музичком институту Кертис и на Музичкој школи Џулијард.

Студије је наставила на Универзитету Моцартеум у Салцбургу, а стекла је и престижну диплому Академије Киђана у Сијени, у Италији.

Британски диригент Филип Хескет је уметнички директор Лондонског дечјег балета, а осим тога ради и као шеф диригент Западнолондонске симфоније и Ричмондског симфонијског оркестра.

Хескет је дебитовао 2001. године у Ковент гардену заменивши великог руског диригента Јевгенија Светланова у продукцији „Крцка Орашчића“.

То је била прекретница у богатој музичкој каријери овог енглеског диригента чији рад привлачи пажњу публике, како у Великој Британији, тако и иностранству.

Извор: РТС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *