Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GRAFITI KAO INSPIRACIJA

Večeras (21) na 54. Sterijinom pozorju je premijera predstave „Možda smo mi Miki Maus“ Maje Pelević, u režiji Matjaža Pograjca, rađena u koprodukciji Sterijinog pozorja i Narodnog pozorišta Beograd.

Govoreći o svom komadu, za koji je dobila prestižnu „Mihizovu nagradu, kaže da je inspirisana beogradskim grafitom na kome se nalaze zagrljeni mladić i devojka koji na glavama imaju plastične uši. Po njenim rečima, u srcu dešavanja je stari aparat za fotografisanje koji je smešten u beogradskom prolazu Bezistan, nadomak Terazija: „Likovi komada na svoj način prolaze kroz taj aparat“, kaže Maja Pelević i dodaje: „Komad se bavi vremenom u kome živimo i odnosom pojedinca prema sopstvenim ‘zamrznutim’ i fiksiranim trenucima u životu. Kao polazište uzimam fotografiju, koja najbolje oslikava želju za večnošću, a istovremeno i strah od prolaznosti.

Reditelj predstave je Matjaž Pograjc, gost iz Slovenije, a uloge tumače mladi glumci Bojan Krivokapić, Ana Marković, Stefan Bundalo, Jelena Ilić, Damjan Kecojević, Anastasija Mandić, Pavle Jerinić i Milena Predić. Predstava „Možda smo mi Miki Maus“ će beogradsku premijeru imati 6. juna u Narodnom pozorištu.

 Izvor: Blic Online T. Nj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *