Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„PLATO“ U AKCIJI „KNJIGE NA SUNCE“

Izdavačka kuća „Plato buks“ najavila je novu „ofanzivu“ u cilju popularizacije čitanja pod parolom „Knjige na sunce“ koja će trajati tokom juna i jula a svaki ponedeljak će do kraja ove godine, u kojoj „Plato“ slavi dve decenije postojanja, biti „praznik za kupce“.

Dečije radionice

Za decu školskog uzrasta „Plato buks“ organizuje tokom raspusta tri radionice – likovnu, literarnu i dramsku i one su besplatne.

Izvršna urednica „Platoa“ Nataša Anđelkovich je u novom ambijentu starog omiljenog kafića „Plato“ (iznad knjižare) rekla da je njihov cilj da to ne budu samo prodavnice knjiga već mesta gde se ljudi druže, razgovaraju o knjigama, zabavljaju, slušaju muziku i saznaju novosti iz kulture.

Svaki ponedeljak je rezervisan za posebne programe sa tematskim popustima u knjižarama i u kafe-restoranu a teme će se birati prema žanrovima i prema grupama čitalaca . Tako će 1. juna važiti popusti za studnete (20 odsto) koji donesu indeks a oni će moći da uživaju u piću uz popust od 5 odsto.

Sledećeg ponedeljka (8. jun) popust će važiti za knjige koje se odnose na ishranu i kulinarstvo i to će pratiti popust od 10 odsto za jela na meniju. U ponedeljak 15. juna na popustu su knjige o zdravom životu, a u kafeu će biti jeftiniji zdravi napici, dok će za 22. jun na popustu biti filozofska dela.

Poslednjeg dana juna na sniženju su knjige “ za plažu“.

Ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Pištalo u utorak 2. juna potpisivaće svoje knjige i družiti se sa čitaocima u 19 sati u knjižari “ Plato buka“ u Knez Mihajlovoj ulici.

Svakog vikenda tokom juna odžavaće se i muzički programi koji će počinjati između 21 i 22 sata. Tokom trajanja Univerzijade muzički programi će se odvijati svake večeri.

Izvor: Blic Oline / Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *