Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„KRALJ LIR“ NA STERIJINOM POZORJU

Teatar „Ulisis“ nastupiće večeras na Sterijinom pozorju sa predstavom „Kralj Lir“ u kojoj glavnu ulogu tumači Rade Šerbedžija. Oko 50 glumaca igraće, na nekoliko bina, predstavu dugu više od tri sata i u koju će se uključiti i publika.

Publika 54. Sterijinog pozorja danas će, u okviru posebnog programa – kulturnog mosta Novi Sad – Brioni – imati priliku da na Petrovaradinskoj tvrđavi vidi predstavu Teatra „Ulisis“ „Kralj Lir“ u režiji Lenke Udovički s Radetom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi.

„Biće to pravi spektakl, kakav domaća publika do sada nije videla, u kojoj će na nekoliko bina na Tvrđavi oko 50 glumaca igrati predstavu dugu više od tri sata, a publika će za njima ići sa scene na scenu“, rekao je direktor Sterijinog pozorja Ivan M. Lalić na konferenciji za novinare.

Istakavši da se taj čuveni Šekspirov komad prvi put igra van Briona, u autentičnom ambijentu tvrđave, rediteljka Udovički je podsetila da je „Kraljem Lirom“ Teatar „Ulisis“ počeo svoju pozorišnu misiju pre osam godina na jadranskom ostrvu Malom Brionu.

Šerbedžija je istakao da je za njega Sterijino pozorje oduvek imalo poseban značaj, jer je predstavljalo „rodilište jugoslovenske savremene drame“.

Predstava „Kralj Lir“ trebalo bi da počne u 21 sat, pola sata ranije nego što je bilo predviđene, uz očekivanje da vremenske prilike neće uskratiti zadovoljstvo publici.

Teatar „Ulisis“ će u toku Pozorja odigrati još četiri predstave, među kojima je i „Pijana noć 1918“, koja će biti odigrana u čast nagrađenih na zatvaranju festivala.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *