Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FESTIVAL ČITANJA U BEOGRADU

KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu i Letargiju) je trodnevni festival čitanja na kome će učestvovati dvadesetak autora sa područja bivše Jugoslavije – iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Festival će biti održan od 4. do 6. juna u Beogradu, na platou ispred Muzeja „25. maj“.

Namera ovog festivala, koji je nastao kao projekat izdavačkih kuća „Samizdat“ B92 i VBZ Beograd, jeste da se predstave najzanimljiviji i najsvežiji glasovi regionalnih književnosti na jezicima koji su proistekli iz nekadašnjeg srpskohrvatskog.

Marko Vidojković

Autori nastupaju tokom tri večernja dela programa tako što će se svake večeri predstaviti po šest autora u tri bloka, i to u parovima. Trajanje svakog bloka je po sat vremena, uz predviđenu muzičku pauzu (živa muzika), kao i potpisivanje i prodaju knjiga pre i posle književnog predstavljanja.

Osim predviđenih „književnih večeri“, osmišljen je program „Književna jutra“ koji će se odvijati u nekoliko srednjih škola na teritoriji Beograda.

Na festivalu će učestvovati, među ostalima, i Marko Vidojković, Kebra, Nada Gašić, Vladimir Arsenijević, Veselin Gatalo, Gorica Nešović, Boris Dežulović, Vedrana Rudan, Emir Imamović Pirke…

Izvor: Blic Online K.R. Foto:D. Živančević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *