Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

AC/DC VEČERAS NA PARTIZANOVOM STADIONU

Da AC/DC, jedan od najvećih rok bendova, stiže u Beograd gde će večeras na Partizanovom stadionu održati koncert, informacija je stara već nekoliko meseci. Ono što svi oni koji će pohrliti danas i večeras na ovaj veliki muzički događaj još treba da znaju, sopšteno je juče na konferenciji za novinare. Od 10 do 24 sata biće zatvoreno nekoliko ulica oko stadiona – Humska (od Dinarske do Botićeve/Bulevara mira), Dinarska (od Humske do Dr Milutina Ivankovića), Dr Milutina Ivankovića (od Dinarske do Bulevara mira), što praktično znači da se u njima neće odvijati saobraćaj.

Taj prsten oko stadiona imaće šest ulaza iz pomenutih ulica – Bulevar mira, Humska, Dinarska, Dr Milutina Ivankovića, i na njima će obezbeđenje samo proveravati da li posetioci imaju karte. Ovako organizovan prsten organizatori su obrazložili rečima da žele da izbegnu gužvu, naročito po završetku koncerta, koju bi mogli da stvore i svi oni koji bi se okupili neposredno oko stadiona da slušaju koncert. Unutar prstena, na samom stadionu, biće otvoreno 30 kapija na kojima će se kontrolisati bar kod na kartama. Sva ova mesta vidno su obeležena, istakli su organizatori koncerta, ali su posetioci, kao i uvek, zamoljeni da krenu na vreme i da do stadiona dolaze pešice, jer parking nije obezbeđen. Ipak, oni koji poseduju VIP karte (25.000 dinara) za zapadnu ložu, uz piće i hranu imaće obezbeđen i parking, a vlasnici istih karata za istočnu ložu moći će da se parkiraju na parkingu Vojne gimnazije.

Kapije stadiona se otvaraju u 15 sati. Prvih 1.500 posetilaca sa kartama za stajanje – A levo i A desno, ući će u fan pit, nakon koga se ovaj deo takođe zatvara i odvaja od ostatka partera ogradom. Prema poslednjoj odluci menadžmenta grupe, ne samo da nije dozvoljeno unošenje profesionalnih foto aparata i kamera, već i onih „amaterskih“, koje će, u slučaju da ih posetioci ipak unesu prolazeći kroz prsten oko stadiona, na samom ulazu u stadion biti oduzimani i bacani, jer nije predviđeno mesto za njihovo odlaganje da bi kasnije bili vraćeni vlasnicima. Naravno, nije dozvoljeno ni unošenje oružja, pirotehničkih sredstava i pića u bilo kojoj ambalaži, koja će takođe na ulazu biti oduzimana. I za novinare, koji će pratiti koncert, važe jedanako stroga pravila kao i za ostale. Od 11.000 zahteva za akreditacuju, mali broj je odobren, dok je on još manji za fotoreportere i snimatelje – 32 redakcije dobile su ovo pravo. Štaviše, oni će, kao posvećenici svojevrsne misterije, u toku današnjeg dana dobiti uputstvo gde treba da se nađu da bi ušli na stadion jer je to – tajna. Sama mogućnost da dokumentuju prisustvo pomenutoj „misteriji“ za snimatlje traje 60 sekundi prve numere, a za fotoreportere fotografisanje prve tri numere.

Bina je na severu stadiona. U 18.45 koncert otvara domaća grupa Amajlija iz Novog Sada nastupom od pola sata, a nakon njih, u 19.45, i zvanična predgrupa AC/DC na „Black Ice Open Air“ turneji – Answer. AC/DC svoj nastup počinju u 21 sat i zvršavaju ga u 23. Doček fanova ili poseban susret sa njima nije planiran, a dan nakon koncerta, 27. maja, AC/DC napuštaju Beograd.

Karte za koncert u prodaji su i danas na blagajni stadiona Partizan (ugao Dinarske i Dr Milutina Ivankovića) od 10 do 18 sati, s tim što više nema pomenutih karata za fan pit – za stajanje A levo i A desno.

Izvor: Danas I. Matijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *