Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ЕНРИКЕ ИНГЛЕСИЈАС У БЕОГРАДУ

Вече уочи концерта у Београдској арени, одмах по доласку у Србију, познати певач Енрике Иглесиајс дао је изјаву ексклузивно за РТС.

Популарни шпански певач Енрике Иглесијас, који ће вечерас одржати концерт у Београдској арени, у главни град Србије стигао је приватним авионом.

Изјава Енрике Иглесијаса

На Аеродрому „Никола Тесла“ Иглесијаса су дочекали обожаваоци и многобројне телевизијске екипе, али је изјаву дао ексклузивно за Радио-телевизију Србије.

Концерт у Београдској арени је последњи наступ Иглесијаса у Европи, а у наредне две године нема у плану да наступа на старом континенту.

Шпански кантаутор Енрике Мигел Иглесијас Прејслер рођен је 1975. године као најмлађе дете чувеног шпанског певача Хулија Иглесијаса и филипинске новинарке Изабел Прејслер.

Након годину дана студирања на Универзитету у Мајамију, одлучио је да напусти школу и посвети се музици.

Желећи да своју каријеру изгради сам, млади Иглесијас узео је презиме Мартинез и представљао се као нови извођач из Гватемале.

Позајмио је новац од дадиље да би снимио демо снимак на којем се налазила једна песма на шпанском и две на енглеском језику, а тек када је потписао уговор са издавачком кућом, открио је родитељима своје планове и отишао у Торонто, где је снимао пет месеци.

Милионски тираж првог албума

Први албум Иглесијаса из 1995. године продат је у више од милион копија за само један месец, што је ретко за албуме који нису објављени на енглеском језику, да би до данас било продато више од седам милиона примерака тог издања.

Албум „Vivir“ издат 1997. године учинио је Иглесијаса још популарнијим – први пут се десило да продаја албума једног шпанског аутора достигне тираже америчких звезда.

Исте године креће на прву соло турнеју, која је била распродата у 16 земаља.

Албум „Enrique“ из 2000. године означио је Иглесијасов прелазак на енглески језик.

Нумера „Bailamos“ коришћена у филму „Дивљи дивљи запад“ доспела је на прво место америчких топ листа, а албум је продат у преко 23 милиона примерака широм света.

Сингловима „Hero“, „Escape“ и „Don’t Turn Off the Lights“ Иглесијас је потврдио своје водеће место на светској музичкој сцени и на турнеји распродао више од 50 концерата у око 20 земаља.

Енрике Иглесијас је до сада објавио осам албума и компилације својих највећих хитова на енглеском и шпанском, које тренутно промовише на турнеји.

Опробао се и као глумац у филму Роберта Родригеза „Било једном у Мексику“ поред Антонија Бандераса, Селме Хајек и Џонија Депа и у серијама „Два и по човека“ и „Како сам упознао вашу мајку“.

Улазнице за београдски концерт коштају од 2.500 до 4.800 динара, док су ложе по цени од 8.000 динара распродате.

Извор: РТС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *