Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

LEONARD KOEN U BEOGRADSKOJ ARENI

BEOGRAD – Koncert čuvenog kanadskog muzičara Leonarda Koena biće održan 2. septembra u Beogradskoj areni, najavljeno je danas.

Četiri decenije Koen je jedan od najznačajnijih i najuticajnijih muzičara našeg vremena, figura čije delo vremenom dobija sve dublje značenje.

Beskompromisno se bavio najvećim temama ljudskog života: seks, duhovnost, religija, moć… i uvek potpuno svestan koliko su neuhvatljivi odgovori na pitanja koja postavlja. Put koji je prešao jeste ta neuhvatljiva materija njegovog rada, ali i razlozi zbog kojih njegove pesme nikad ne gube svoju ogromnu emotivnu snagu.

Njegov prvi album „Songs of Leonard Koen“ iz 1967. godine otkrio je svetu njegov nesumnjivo ogroman talenat, a tu su se našle pesme poput „Suzan“ – jedne od njegovih najpopularnijih numera, zatim „Sisters of mersi“ , „So long Marian“ i „Hej, dat is no vej to sej gud“ koje su već odavno klasika.

Koen je rođen je u Montrealu, a svoju muzičku karijeru je započeo u Njujorku krajem šezdesetih godina 20. veka, a objavljivao je zbirke pesama i romane, još od 1950. godine, pre nego što se okrenuo muzici, navodi se u saopštenju.

Sa svoje 72 godine Koen i dalje stvara izuzetne pesme, i u isto vreme uživa u zasluženim počastima koje se odaju umetnicima sa statusom legende. Dokumentarni filmovi, nagrade, albumi-omaži i brojni umetnici željni da snime njegove pesme, govore o nemerljivom doprinosu koji je Koen dao.

Karte će uskoro biti u prodaji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *