Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RUSKI FILOZOF M. EPŠTEJN U BEOGRADU

Ruski književnik i filozof Mihail Epštejn će 5. maja u Beogradu predstaviti svoju knjigu eseja „Solo amore“ (Ljubavlju samo), najavljeno je iz Biblioteke grada Beograda.

Knjiga „Solo amore“, koju je objavila beogradska izdavačka kuća „Konras“, biće predstavljena 5. maja od 19 časova u Biblioteci grada Beograda, a na promociji će, pored Epštejna, učestvovati Amra Latifić, Miloslav Šutić i Srđan Stanišić.

Književnik, filozof, kulturolog i esejist Mihail Naumovič Epštejn rođen je 1950. godine u Moskvi. Diplomirao je na Filološkom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta 1972. godine.

Tokom sedamdesetih godina učestvovao je u radu sektora za teorijske probleme Instituta za svetsku književnost i predavao književnost na moskovskim fakultetima. Osamdesetih godina osnovao je i vodio interdisciplinarna udruženja humanističke inteligencije u Moskvi.

Od 1990. živi i radi u SAD, kao profesor teorije kulture i ruske književnosti na Univerzitetu Emori.

Član je ruskog PEN centra i Akademije ruske savremene književnosti. Njegova dela prevođena su na četrnaest jezika. U Srbiji su objavljene knjige „Esej“ (1997), „Postmodernizam“ (1998), „Ruska kultura na raskršću“ (1999) i „Blud rada“ (2001).

Septembra 2007. godine boravio je u Srbiji kao gost magazina „Zenit“ i održao predavanja u Beogradu i Novom Sadu.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *