Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FESTIVAL „MEDIAWAVE“

Filmski i muzički festival „Mediawave“ u Budimpešti od 25. aprila do 2. maja predstavlja raznovrstan program igranih, dokumentarnih i kratkih filmova, među kojima su Peščanik Sabolča Tolnaija i novi dokumentarac Borisa Mitića Do viđenja, kako ste? iz Srbije, kao i eksperimentalni film Ručak Ane Hušman iz Hrvatske. Program festivala obuhvata 66 ostvarenja, odabranih među više od 1.300 prijavljenih iz osamdesetak zemalja, a, osim filmskog, predstaviće i raznovrstan muzički program.

Tolnaijev Peščanik, zasnovan na delu Danila Kiša, deo je međunarodnog takmičarskog programa igranog filma, a u konkurenciji su, između ostalih, i azerbejdžanski Absurdistan („o bizarnom selu na razmeđi Azije i Evrope“), argentinski La Rabia („o posledicama mržnje i nasilja“)…

Zanimljiv je i program dokumentarnih filmova, koji obuhvata niz nagrađivanih ostvarenja, među kojima je i Koridor Borisa Despodova iz Bugarske. U trci za nagrade je i satirični dokumentarac Borisa Mitića Do viđenja, kako ste? film zasnovan na 120 izabranih aforizama i više od 400 kadrova gotovo nadrealnih prizora i situacija, snimljenih u Srbiji i Republici Srpskoj.

Izvor: Građanski list

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *