Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VLADISLAV BAJAC U SLOVENIJI I ITALIJI

Ugledni srpski pisac Vladislav Bajac vratio se u Beograd sa literarne turneje po Sloveniji i Italiji, gde je veoma uspešno, preko svojih knjiga, branio „kulturne boje“ Srbije.

On je u izjavi Tanjugu opisao svoj nastup u Sloveniji, gde je pre svega boravio kao potpredsednik Srpskog PEN centra i učestvovao na regionalnoj konferenciji najvažnije svetske književne asocijacije na Bledu, a njegov slovenački izdavač je iskoristio priliku da u prisustvu autora predstavi prevod „Knjige o bambusu“.

Predstavljanju je prisustvovao gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Bajac je posebno bio dirnut što je predsednik francuskog PEN centra Silvestr Klansi, ne samo došao na ovu promociju, već je i na francuskom čitao odlomke iz knjige. Posle Slovenije, Bajac se obreo u Bariju, gde je bio gost kulturnog festivala „Ekspo Levante“. Ove godine tema je bila kultura jugoistočne Evrope i u okviru „Ekspo Libro“ predstavljena je njegova zbirka priča „Podmetači za snove“, koju je objavio izdavač iz Barija „Besa Editriče“. Druga izdavačka kuća iz Barija, „Kontra Luče“, kupila je autorska prava za „Knjigu o bambusu“ koja bi trebalo da se pojavi na italijanskom do kraja godine.

Izvor: Tanjug/Blic Online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *