Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MEJSI GREJ U BEOGRADSKOJ ARENI

Čuvena soul pevačica Mejsi Grej (Macy Gray) održaće koncert u nedelju, 24. maja u Beogradskoj areni, koja je i organizator ovog nastupa.

Ovo će biti prvi nastup Mejsi Grej u našoj zemlji, a kako su organizatori saopštili trajaće 90 minuta.

Kapacitet mesta u Beogradskoj areni biće ograničen na oko 3 000. Informacije o prodaji ulaznica biće uskoro objavljene.

Mejsi Grej se smatra „spasiteljkom“ soul muzike. Za njen glas mnogi kažu da je kombinacija Bili Holidej i Tine Tarner. Prihvatili su je i kritičari i publika odmah po izlasku njenog debi albuma 1999. godine.

Ova kantautorka dobitnica je nagrade Gremi za najbolji pop vokal za hit singl „I Try“, koji je takođe bio nominovan za pesmu godine i album godine.

Njen debitantski album „On How Life Is“ prodat je u više od 7 miliona primeraka širom sveta. Na drugom albumu „The Id“, izdatom 2001, nalaze se pesme poput „Psychopath“, „Sexual Revolution“ i „Sweet Baby“.

Njene pesme takođe su se našle na saundtreku filmova „Rush Hour 2″ (pored numera koje izvode Fatboy Slim, Slick Rick i Blackeyed Peas), „Osmeh Mona Lize“, „8 milja“, „Čikago“ (sa Queen Latifom i Lil Kim), i u skorije vreme, na saundtreku filma „Deja vu“ sa Denzelom Vošingtonom.

Najnoviji album ove pevačice objavljenim posle duže pauze pod naslovom „BIG“ u izdanju „Will.I.Am“ sa Ronom Ferom kao producentom, donosi pesme u rasponu od emotivnih „What I Gotta Do“ i „Finally Made Me Happy“ do balade „One“, od fank-rokbit numere „Getto Love“, do modernih dens hitova poput „Okay“ i „Get Out“, koje autorski potpisuju Vil (Will) i novoformirani produkcijski tim Džastina Timberlejka, „JAW breakers“.

Po prvi put na ovom izdanju Mejsi je pristala da radi sa drugim muzičarima, autorima i producentima. Pored „Will.I.Am“ i Timberlejka, čuvene Natali Kol i Fergi radile su na harmoniji pesama i pevale prateće vokale, dok je Tidra Mozes (Teedra Moses) zajedno sa Mejsi napisala reči za nekoliko pesama („Finally Made Me Happy“, „Getto Love“).

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *