Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

U SPLITU U SVIBNJU VELIKA IZLOŽBA MARCA CHAGALLA

Chagallova izložba bit će otvorena od 5. svibnja do 9. kolovoza, a nakon nje vjerojatno stižu i Goyini radovi

SPLIT Izložbu Marca Chagalla posjetitelji će u splitskoj Staroj gradskoj vijećnici moći razgledati od 5. svibnja do 9. kolovoza, najavio je na konferenciji za novinare splitski gradonačelnik Ivan Kuret.

77 radova

Na izložbi pod nazivom „Snoviđenja o ljubavi, poeziji i vjeri“ bit će predstavljeno 77 Chagallovih radova te 50 grafika namijenjenih za prodaju.

Riječ je o drugoj izložbi Chagallovih radova u Hrvatskoj. U Zagrebu je u Klovićevim dvorima u prosincu 2007. otvorena izložba pod nazivom „Priča nad pričama“ na kojoj su bila izložena 162 Chagallova djela.

500 tisuća kuna

Izložba u Splitu, istaknuto je, nije vezana za zagrebačku, a na njoj će biti izloženi Chagallovi radovi koji se nisu mogli vidjeti u Zagrebu.

Gradonačelnik Kuret je rekao da se izložba otvara 5. svibnja te da će organizacija pripreme i održavanja izložbe stajati oko 500 tisuća kuna. Dodao je i da je izložba Chagallovih radova organizirana zato što je Split istaknuo kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. pa jednom takvom izložbom želi pokazati da može preuzeti tu ulogu. Splitsku izložbu potaknuo je Miloš Glavurtić, koji je prošle godine priredio i izložbu Picassovih radova u Dubrovniku, a danas je najavio da već priprema izložbu slika Francisca Goye u Splitu iduće godine.

Izvor: Jutarnji hr (H)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *