Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NAGRADE ZADUŽBINE BRANKO ĆOPIĆ

Nagrada Zadužbine Branko Ćopić za prozu dodeljena je spisateljici Lauri Barni za knjigu „Moja poslednja glavobolja“. Priznanje za najbolje pesničko ostvarenje Dejanu Aleksiću za zbirku „Dovoljno“.

Nagrada Zadužbine Branko Ćopić za prozu dodeljena je spisateljici Lauri Barni za knjigu „Moja poslednja glavobolja“, koja je objavljena u izdanju Zavoda za udžbenike.

U saopštenju žirija navodi se da Laura Barna dobila priznanje za „izuzetno dramatično filozofsko nadnošenje nad krajnjim pitanjima ljudskog života i smrti u slici životnog puta Isidore Sekulić“.

„Roman ‘Moja poslednja glavobolja’, je u isti mah i uzbudljiva panorama beogradskog kulturnog života tog vremena“, piše u saopštenju.

Nagrada za najbolje pesničko ostvarenje u proteklom periodu dodeljena je Dejanu Aleksiću za zbirku „Dovoljno“ u izdanju Matične biblioteke „Svetozar Marković“.

U saopštenju žirija se navodi da je Dejan Aleksić nagrađen za autentično lirsko traganje za varljivošću „dovoljnog“ u slikovnom bogatstvu u kojem se prepliće osećajna svakodnevica sa produhovljenim uzletima i zanosima u njegovoj zbirci pesama.

Žiri koji je odlučivao o nagradama činili su članovi upravnog odbora Zadužbine Branko Ćopić, Svetozar Koljević (predsednik), Matija Bećković, Milosav Tešić, Dušan Kovačević i Nada Milošević Ćorđević.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *