Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZA BARIŠNJIKOVLJEV NASTUP ULAZNICA 2.000 DINARA

Nastup Mihaila Barišnjikova s njegovim ansamblom 16. i 17. maja u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) biće prvo gostovanje tog umetnika u Srbiji i regionu, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Izvršnom veću Vojvodine. Milorad Đurić, pokrajinski sekretar za kulturu, naglasio je da je pokrajinska vlada bezrezervno podržala projekat gostovanja Mihaila Barišnjikova, a predstavnik Ambasade SAD u Beogradu Konrad Tarner napomenuo je da je Barišnjikov dao veliki doprinos američkoj kulturi.

Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, podsetila je na to da je ideja o dolasku velikog umetnika u našu zemlju rođena na lanjskom festivalu u Grčkoj i naglasila da će Barišnjikovljev nastup u Novom Sadu „obeležiti ovu godinu, a verovatno i plesnu deceniju u Srbiji“. Barišnjikov, koji sad ima 61 godinu, nastupao je s mnogim čuvenim balerinama, a jedna od njih je i Ana Laguna, nekadašnja zvezda Kulberg baleta, s kojom će nastupiti u SNP-u, u programu dva sola i dva dueta.

Upravnik SNP-a Milivoje Mlađenović istakao je juče da će nastup svetske baletske zvezde u SNP-a biti ne samo velika čast nego i izazov i naglasio da će u organizacionom i tehničkom smislu sve biti besprekorno pripremljeno. U tom smislu, specifičan baletski pod neophodan za nastup slavnog umetnika, kako je rečeno, neće biti kupljen, nego napravljen u SNP-u. Ulaznice za nastup, po ceni od 2.000 dinara, od juče se mogu kupiti na blagajni SNP-a, a „uobičajenih popusta neće biti“. Očekuje se da će sala od 1.000 mesta obe večeri biti puna.

Izvor: Građanski list Đ.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *