Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„BRILJANTIN“ UNAPRED RASPRODAT NA TERAZIJAMA

Četvrta domaća verzija mjuzikla „Briljantin“ imaće premijeru u Pozorištu na Terazijama 18. aprila. Karata nema.

Čuveni mjuzikl Džima Džejkobsa i Vorena Kejsija , „Brilijantin“ u režiji Mihaila Vukobratovića i koreografiji Igora Barberića premijerno će biti izveden 18. aprila u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

U mjuziklu, koji je nastao na osnovu brodvejske verzije iz 2007. godine, nastupaju novi, mladi glumci koji su odabrani na audiciji Pozorišta na Terazijama, rekao je reditelj I upravnik tog teatra Mihailo Vukobratović na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, novi „Brilijantin“ rađen je s novom muzičkom osnovom, odnosno uz muzički „tvrđe i čvršće“ aranžmane Milana Nedeljkovića, prilagođene ukusu mlađe generacije.

Vukobratović je dodao da je osnovna tema predstave odnos pojedinca i grupe, odnosno pitanje kako da mlad čovek uđe u društvo, a da ne izgubi integritet.

„Poruka naše predstave – jedne velike rok žurke, jeste da ljubav i prijateljstvo od čoveka mogu da naprave socijalno biće“, rekao je Vukobratović.

Mlada glumačka ekipa je izrazila zadovoljstvo što im je pružena prilika da po prvi put zaigraju u mjuziklu i nauče mnogo o plesu, pevanju, radu sa orkestrom, podsećajući da je Pozorište na Terazijama jedini teatar u Beogradu koja organizuje otvorene audicije i tako pruža šansu svima, a naročito neiuskusnim umetnicima.

„Kao da smo ponovo upisali Akademiju, nije bilo nimalo lako, ali mnogo smo naučili za ova tri meseca, i to ono što se ne uči ni u jednoj školi“, ističu mladi glumci, od kojih su neki po prvi put igrali i pevali.

U predstavi nastupaju: Žarko Stepanov i Marjan Apostolović u ulozi Denija, Ivana Popović i Teodora Živanović u ulozi Sendi, Marko Janketić, Marjan Apostolović, Nebojša Đorđević, Milan Tuvić, Lazar Jovanov, Milan Bosiljčić, Lemana Bećirević, Nataša Bocij, Dušica Novaković, Sonja Mladenov i drugi.

Kostime je kreirala Jasminka Ješić, a scenograf predstave je Geroslav Zarić.

Ideja o „Brilijantinu“ javila se 1970. godine na jednoj zabavi na kojoj su autori Džim Džejkobs i Voren Kejsi odlučili da napišu mjuzikl o životu tinejdžera poput onih iz njihove škole, inspirisani muzikom 50-ih godina.

„Brilijantin“ je premijerno izveden 1971. u Čikagu, a godinu dana kasnije na Brodveju, gde je stekao ogromnu popularnost kod publike.

Slavi predstave doprineo je i film iz 1978. godine, u kojem glavne uloge tumače Džon Travolta i Olivija Njutn Džon. Za potrebe filma dopisano je i nekoliko novih presama.

Na brodvejskoj sceni postavka „Brilijantina“ je obnavljana 1994. i 2007. godine. Mjuzikl je na sceni Pozorišta na Terazijama prvi put bio izveden sedamdesetih godina.

Pretpremijera je 16. aprila, ali je kao i premijera već rasprodata, a prve reprize su 22. i 23. aprila.

Izvor: (MONDO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *