Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MEĐUNARODNI FESTIVAL POEZIJE PONOVNO ZAGREBU

Foto: Marko Lukunić

Ljubitelji poezije mogu doći na četvrti po redu Međunarodni festival suvremene poezije u organizaciji udruge Brutal.

Ove godine Festival predstavlja ukupno deset mladih i priznatih autora i to iz Crne Gore (Dragana Tripković), Italije (Roberta Bertozzi), Nizozemske (Mustafa Stotou), Norveške (Gunnar Worness), Poljske (Maciej Robert), Finske (Matilda Södergran) i Velike Britanije (Kapka Kassabova) te dvoje iz Hrvatske (Jasmina Mujkić i Antonija Novaković).

Službeno otvaranje festivala bit će u u utorak 14. travnja u klubu Gjuro, a publika će imati priliku doživjeti uživo suvremenu europsku poeziju i pobliže upoznati pjesnike te će također imati priliku pogledati projekcije pobjedničkih filmova 4. ZEBRA poetry film festivala.

U sklopu festivala Brutal će objaviti knjigu „Topla tama među prstima“ u kojoj će biti objavljena poezija svih sudionika u originalu i prijevodu inozemnih pjesnika na hrvatski i engleski jezik te hrvatskih pjesnika na engleski jezik.

Organizator 4. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal, udruga za promicanje kulture i umjetnosti u suorganizaciji s udrugom Bijeli val, Literaturwerkstattom, ZEBRA poetry film festivalom i klubom Booksa.

Izvor: Vecernji hr (p.s)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *