AMERIKANCIMA UMESTO OTVARANJA OI EMITOVANA PROGNOZA VREMENA

Nebojša Đorđević   Olimpijada 2008, Vesti

MREŽA NBC NIJE SPOMENULA OLIMPIJADU

Mreža NBC je za nešto manje od milijardu dolara otkupila ekskluzivna prava prenosa olimpijskih igara iz Pekinga, ali je umesto prenosa raskošne ceremonije svečanog otvaranja prikazivala jutarnju emisiju, ne pominjavši uopšte događaj koji je u tim trenucima pratio kompletan ostatak planete, prenosi Totalsport.

Ostale američke televizijske mreže naširoko su izveštavale o tome šta se događa u Pekingu, ali kako nisu imale prava na sliku, američki gledaoci ostali su “kratki” za direktan prenos otvaranja OI.
NBC je odlučio da snimak svečanog otvaranja prikaže u, po američkom vremenu, večernjem terminu.
“Odlaganje prenosa u vreme interneta jednostavno je smešno. Zar su zaista mislili da će ljudi ignorisati takav događaj samo zato što je na drugom kraju sveta. Nije mi jasno kako se u 2008. godini na NBC ponašaju kao da je 1950. godina”, sublimirao je Totalsport komentare nezadovoljnih Amerikanaca.

Ne lezi vraže, oni Amerikanci koji su pošto-poto želeli da otvaranje OI prate u direktnom prenosu, morali su dobro da se potrude u surfovanju. NBC je za velike pare kupio i on-line prenos događaja iz Pekinga, ali ni na nihovoj internet adresi nije bilo moguće gledati prenos.
Internet snimci s OI biće prikazivani tek posle emitovanja na NBC televizijskom programu.

Izvor: Blic online Foto. ReutersPostavite komentar